Ξερω γω το πανηγυρισε η Ρομα... Αλλα εμεις θα το σνομπαραμε 🤣
Ξερω γω το πανηγυρισε η Ρομα... Αλλα εμεις θα το σνομπαραμε 🤣
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ξεφεύγουμε, ξεφεύγουμε πολύ μάγκες. Σε όλη τη διαδρομή του Ολυμπιακού υπάρχουν και κακές περίοδοι, έχουμε μείνει και ατιτλοι. Άλλοτε έχουμε υποστεί σφαγές, άλλοτε από δικά μας λάθη - μιας και η δυναμική του Ολυμπιακού είναι αυτή που κρίνει ανέκαθεν τους τίτλους, όχι των αντιπάλων - πάντως έχουμε ξαναβρεθει σε χειρότερες απ'αυτην περιόδους.
Οι περισσότεροι θυμούνται το '10. Εμείς θυμόμαστε τα πέτρινα. Αλλά η ιστορία μας δεν ξεκινάει το '88 προφανώς, υπάρχουν καμια 60αρια χρόνια πριν τα πέτρινα.
Τα λέω αυτά γιατί βλέπω πως πολλοί από εσάς είστε που ρίχνετε τον πήχη, προφανώς και άθελά σας. Ο Ολυμπιακός και στη χειρότερη κατάσταση του δεν έχει κάτσει ποτέ να χάσει επίτηδες για να βρει πιο εύκολο δρόμο. Αυτές οι τακτικές είναι που μικραίνουν πραγματικά μια ομάδα, όχι μια κακή φουρνιά παικτών, η κακή οικονομική διαχείριση ή ακόμα και δυσχέρεια οικονομική.
Δεν είναι δυνατόν να κάτσει να χάσει ο Ολυμπιακός για να πάει στο Κόνφερενς. Θα παίξουμε και αν χάσουμε θα πάμε όπου μας οδηγήσει η εικόνα μας στο γήπεδο, δεν θα χάσουμε με μια απόφαση ήττας σε ένα γραφείο ή σε ένα φόρουμ.
Πραγματικά απορώ που το διαβάζω αυτό και με στεναχωρεί. Γιατί βλέπω παιδιά που αποδεδειγμένα αγαπάνε τον Ολυμπιακό να έχουν μιζεριασει και - χωρίς να το συνειδητοποιούν - επιλέγουν για την ομάδα το δρόμο της ανυποληψίας.
Μην αντέχοντας να ζήσουν με πίστη δίπλα στην ομάδα όπως κάνουν από πάντα, αλλά προφανώς μαθημενοι σε νίκες και επιτυχίες δεν αντέχουν να ζήσουν και κακές περιόδους της ομάδας τους, ακόμα κι αν όπως είπα αυτες προέρχονται από λάθος χειρισμούς της ίδιας της ομάδας.
Εγώ είμαι σκασμενος, αγκομαχαω που πηγαίνω γήπεδο από υποχρέωση σχεδόν εδώ και 1,5 χρόνο, δεν παίρνω χαρά από την ομάδα, μου δημιουργεί κι άλλα αρνητικά συναισθήματα, λες και δεν μου αρκούν τα δικά μου.
Αλλά στην τελική, οφείλουμε στον εαυτό μας να συνεχίσουμε να αγαπάμε τον Ολυμπιακό, το δαφνοστεφανωμένο Έφηβο, κανέναν πρόεδρο ή παίκτη. Είναι όλοι περαστικοί. Σε καλές και κακές στιγμές η φλόγα του Ολυμπιακού μέσα μας δεν πρέπει να σβήσει, μην την αντιμαχομαστε, μη τη μικραινουμε. Πάντα δίπλα και πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό.
Κυριακάτικο πόνημα, ότι βγήκε. 🙂
Είναι πιο σύνθετο το θέμα, θα φέρω μερικά παραδείγματα
τελικός Conferance League 2022
Ρόμα - Φέγιενορντ.
Η Ρόμα τερμάτισε στην 6 θέση στο καμπιονάτο, είχε μείνει εκτός των εγχώριων τίτλων νωρίς.
Η Φέγιενορντ τερμάτισε 3η στην Ολλανδία, 22 βαθμούς πίσω από τον Άγιαξ και 10 βαθμούς πίσω από την PSV, δεν διεκδίκησε πρωτάθλημα.
Τελικός Europa League 2022
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ρέιντζερς
Η Άιντραχτ τερμάτισε στην 11η θέση στην Μπουντεσλίγκα.
Η Ρέιντζερς τερμάτισε 2η στην Σκωτία που είναι ένα πρωτάθλημα 2 ομάδων, η 3η Χάρτς τερμάτισε 28 βαθμούς πίσω από την Ρέιντζερς και η 4η Νταντί 45(!) βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σέλτικ.
Τελικός Europa League 2021
Βιγιαρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η Βιγιαρεάλ τερμάτισε 7η στην La Liga.
Η Γιουνάιτεντ 2η στην Premier League, 12 βαθμούς διαφορά πίσω από την Σίτυ.
Τελικός Europa League 2019
Τσέλσι - Άρσεναλ
Η Τσέλσι τερμάτισε στην 3η θέση, δεν διεκδίκησε το πρωτάθλημα καθότι τερμάτισε με 72 βαθμούς, έναντι 98 της Σίτυ και 97 της Λίβερπουλ.
Η Άρσεναλ τερμάτισε στην 5η θέση με 70 βαθμούς.
Τελικός Europa League 2018
Μαρσέιγ - Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Μαρσέιγ τερμάτισε στην 4η θέση, 14 βαθμούς πίσω από την Παρί.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης τερμάτισε στην 2η θέση, επίσης 14 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα.
και που θέλω να καταλήξω...
Όταν μια ομάδα έχει άμεση προτεραιότητα το πρωτάθλημα, είναι στο DNA του Ολυμπιακού αυτό, δεν αλλάζει, δεν είναι θέμα σνομπισμού αλλά πρέπει να κάνει επιλογή.
Οι τελικοί παίζονται σε μια περίοδο που έχουμε Play off στην Ελλάδα, μόνο στην περίπτωση που έχουμε κάνει τόσο καλή πορεία στην κανονική περίοδο και παράλληλα τόσο άσχημη οι ανταγωνιστές μας, να βρίσκονται πίσω 15 βαθμούς, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια Ευρωπαϊκή πρόκληση μετά τον Απρίλιο-Μάιο, ήδη από τον Φλεβάρη ζορίζουν τα πράγματα, οι παίκτες έχουν δεχθεί καταπόνηση μηνών, δεν μπορούμε να έχουμε την ποιότητα που έχει μια Γερμανική μια Ισπανική, μια Αγγλική ομάδα και βάθος ρόστερ ώστε να ανταπεξέλθουμε σε τρεις στόχους.
Πάρτε παράδειγμα τον ΠΑΟΚ πέρυσι, έφτασε μέχρι τους 8 του Conferance και μετά στα play off κατέρρευσε. Στην κανονική περίοδο ήταν 12 βαθμούς πίσω από εμάς και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 19, μάζεψε μόλις 11 βαθμούς στα play off.
Υπάρχει μεν, η ευκαιρία λόγο χαμηλότερου επιπέδου να κάνεις μια πορεία, το θέμα είναι αν μπορείς να ανταπεξέλθεις μέχρι την τελευταία στροφή, εκεί που τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν γιατί θα αντιμετωπίσεις ομάδες όπως η Ρόμα, η Λέστερ, η Φέγιενορντ, η Μαρσέιγ...δεν είναι όλες Μπόντο Γκλιμτ και Σλάβια Πράγας και παράλληλα θα πρέπει να διεκδικείς πρωτάθλημα, κύπελλο και όλα τα θέματα που μπορεί να προκύψουν μέσα στην σεζόν. Ούτε η δομή του πρωταθλήματος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί βολεύει. Ας φτιάξουν κάπως το πρόγραμμα, να μην μαζεύονται τόσοι αγώνες στο τέλος.
Ως απάντηση στους De Niro και RedArmy, να τονίσω πως, απ όσο φαντάζομαι, οι περισσότεροι που μιλάμε για Κονφερενς δεν λέμε να καθίσουμε να χάσουμε από τον Απόλλωνα. Εγώ προσωπικά θα το θεωρούσα γελοιοποίηση του συλλόγου και της ιστορίας του, αδιανόητη επιλογή για σοβαρή ομάδα και όνειδος για το μέλλον. Θα πάμε για την πρόκριση και ό,τι βγει.
Το ερώτημα είναι ο σχεδιασμός της ομάδας. Εχουμε τον χρόνο και τα χρήματα για μια αξιοπρεπή πορεία στο Γιουρόπα και να χτυπήσουμε πρωτάθλημα; Δεν μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα για φέτος και πάμε σε ολική αναδόμηση; Θέλουμε Κόνφερενς και βαθμούς; Κάτι άλλο;
Οπότε ας διαλέξει η ομάδα τους στόχους της για φέτος. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ. Εγώ ξαναλέω πως δεν φαινεται να υπάρχει χρημα και χρόνος για επιλογές πρεστίζ όπως το Γιουρόπα και γι αυτό ο μεταΓραφικός σχεδιασμός και η λοιπή στελέχωση πρεπει να γινουν για να πάρουμε πρωταθλημα πρωτίστως και να μαζεψουμε βαθμούς στο Κονφερενς.. Εξάλλου δεν φαινεται να μπορούμε να επενδύσουμε σε μεγάλα ονόματα οπότε το πρεστιζ του Γιουρόπα δεν θα το χρειαστούμε. Ε, ο Βρσάλκο ας κάνει υπομονή μια χρονιά, δεν πειράζει.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως ξαφνικά απέκτησε τόσο πρεστίζ το Γιουρόπα που θα ρεζιλευτουμε αν περάσουμε. Παιδιά, η ομάδα δεν θα συνεχίσει για πάντα με την τωρινή εικόνα, μην τρελαθουμε.
Οκ, προφανώς και υπάρχει αδιανόητη καθυστέρηση και μπόλικες περίεργες συμπεριφορές που έχουν χιλιοαναλυθει και δεν επανερχομαι, αλλά όταν με το καλό η ομάδα θα φτάσει να παίξει ομίλους, θα είναι διαφορετική απ'αυτη που βλέπουμε τώρα.
Αν είναι η ίδια, οκ, μιλάμε για αντιολυμπιακο εγκληματία ο τύπος που μας διοικεί αυτή την περίοδο. Ας δούμε όμως που θα καταλήξει το πράγμα πριν κρίνουμε το πού θα πάει καλά η ομάδα και πού όχι.
Δεν είναι το Γιουρόπα μια διοργάνωση που δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε.
Τόση απαισιοδοξία δεν θα θυμάμαι να εχω νιώσει ποτέ, εξαιρουμένων φυσικά των πετρινων χρόνων.
Δεν υπάρχει διαφωνια, δεν έγραψα εγώ κάπου με βεβαιότητα ότι θα πάμε καλά στο Γιουρόπα.
Να αντέξουμε και στα λάθη και στις μλκισμενες λανθασμένες αποφάσεις και εντέλει και σε κακές/αποτυχημένες χρονιές έγραψα.
Και στο κονφερενς να πας αν δεν ενισχυθεί η ομαδα ολο και καποια Σλαβια Πράγας , Βασιλεία κλπ. θα βρεθει να σε καρπαζωσει στους 16 ή το καλύτερο στους 8...μας ποσταραν τα ορκς καναπεδες περσι που πάλευαν στους 8 και τους απαντουσα οτι εναι ντροπή για μενα να παίξω εκει...και παραμενει ντροπή!
Poor people have a big Tv. Rich people have a big library !
Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε για το Κόνφερενς ενώ παίζουμε στο Γιουρόπα.
Age is an issue of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter.
Και περσι τα ίδια λέγαμε παιδιά. Χάλια ήταν η ομάδα και λέγαμε καλύτερα Conference από Γιουρόπα αλλά τελικά σταθήκαμε σχετικά καλά στον όμιλο του Europa (τηρουμένων των αναλογιών…).
Η ομάδα δεν είναι καλά από περσι αλλά ο Ολυμπιακός σαν οργανισμός δε πρέπει να διαλέγει υποδεέστερη διοργάνωση για οποιοδήποτε λόγο. Η ομάδα θα πρέπει να στοχεύει πάντα ψηλα. Αν φάει τα μούτρα της όπως έγινε φέτος τότε πρέπει να ξανακοιταζει τις δυνατότητες της και να επαναπροσδιορίζει τους στόχους της. Εννοείται βέβαια ότι ο πρώτος κι αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Χωρίς πρωτάθλημα δε πας πουθενά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Εξυπακούεται ότι η ομάδα επιβάλλεται να προσπαθήσει να προκριθεί στο Europa,αλλά δε θα τα βάψω μαύρα να καταλήξουμε conference,γιατί δεν πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση μπορούμε να βγούμε έστω τρίτοι εκεί και να συνεχίσουμε.
Η περσινή Αντβέρπ,άνετα μας έκανε δύο νίκες μεσα-εξω.
Στη φάση που είμαστε, θεωρώ σημαντικότερο να μαζέψουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε για το ranking και ας είναι απέναντι σε ομάδες από τη βόρεια Σαχάρα παρά να πάμε europa για το πρεστίζ και να μαζέψουμε 3-4000 βαθμούς.
Φέτος πετάμε χρόνια με μόλις 5000 βαθμούς και είναι σημαντικό να συμπληρώσουμε την 5ετια για του χρόνου με μια δυνατή σεζόν.
Ο ΠΑΟΚ περισυ μάζεψε 13000 βαθμούς, ενώ εμείς για του χρόνου κουβαλάμε 4ετια με 8000,10000,10000 και 8000 βαθμούς...
Η 30αδα στο ranking απαιτεί μινιμουμ 53000 βαθμους.
Στάλθηκε από το M2102J20SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
The best things in life are beyond money; their price is agony and sweat and devotion… and the price demanded for the most precious of all things in life is life itself — ultimate cost for perfect value.
Φιορεντίνα, Βασιλεία, Γουέστ Χαμ, Άλκμααρ στα ημιτελικά του Κόνφερενς.
Μια φορά κι έναν καιρό, αν είχαμε τέτοια κλήρωση σε ομίλους Champions League θα πανηγυρίζαμε. Τις έχουμε αυτές τις ομάδες, θα λέγαμε, πάμε για ψηλά φέτος. Τώρα, θα ανησυχούμε μήπως μας κάνει ζημιά καμιά Σάμροκ Ρόβερς.
Age is an issue of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter.
ισχύει. αυτό δείχνει πόσο έχει τελειώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ευθύνη ΟΛΩΝ των παραγόντων (πρωτίστως) και δευτερευόντως της ΕΠΟ (της σημερινής αλλά και της προηγούμενης του Γραμμενου).
Στάλθηκε από το SM-A127F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. .....Μεγάλη μου αγάπη!