Κρίστιανσον: «Δύσκολο, αλλά το θέλω»
Την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έχει βάλει ως στόχο ο τεχνικός του Ολυμπιακού Άντερς Κρίστιανσον, ο οποίος ωστόσο επισήμανε πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Ο Σουηδός χαρακτήρισε ως σημαντικότερη στιγμή του στους «ερυθρόλευκους» την κατάκτηση του τίτλου μέσα στο Ρέντη, ενώ πέταξε και την... βόμβα λέγοντας πως στους Πειραιώτες είχε προταθεί ο Τζίμπα, αλλά τον απέρριψαν γιατί δεν ταίριαζε στην ομάδα.
Δικαίως ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής της Α1 Ανδρών, καθώς κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 2003, παίρνοντας και το Κύπελλο. Ο Άντερς Κρίστιανσον, που μετά τον Ηρακλή έδειξε την αδιαμφισβήτητη αξία του και στους «ερυθρόλευκους» μιλώντας στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» και το novasports1 αναφέρθηκε στα πάντα. Αναλυτικά ο έμπειρος προπονητής μίλησε...
Για τους τελικούς: Πολλοί λένε ότι η επικράτηση μας ήταν εύκολη, αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο. Μπορεί να κερδίσαμε τρία ματς με 3-0, αλλά όλα μπορεί να ήταν κοντά στο σκορ, τίποτα δεν τελειώνει αν δεν πέσει κάτω η τελευταία μπάλα. Τα τρία στοιχεία που είχαμε και φτάσαμε στο πρωτάθλημα ήταν η ομαδικότητα, η πολύ καλή ψυχολογία και η πολύ καλή τακτική μας. Όταν η ομαδικότητα είναι σε τόσο πολύ υψηλά επίπεδα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.
Για τον Μίλκοβιτς: Σίγουρα ο παίκτης που θα βάλει περισσότερους πόντους έχει αποφασιστικό ρόλο και είναι πάντα πολύ σημαντικός. Αλλά ο Μίλκοβιτς, εκτός από κορυφαίος πάικτης ήταν και ένας πολύ καλός αρχηγός, ένας ηγέτης για την υπόλοιπη ομάδα. Στην προπόνηση δεν παραπονιέται ποτέ, δουλεύει πάντα, είναι ο μεγαλύτερος επαγγελματίας παίκτης με τον οποίο έω δουλέψει. Ο Μίλκοβιτς έχει έναν χρόνο ακόμα συβόλαιο, τίποτα διαφορετικό δεν έχω ακούσει ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από τον ίδιο.
Για την αναγνώριση: Για μένα δεν είναι το παν να μου λέει μπράβο ο κόσμος, αλλά να με αναγνωρίζουν οι παίκτες μου, το να λένε ότι παίζουμε καλά, ότι είμαστε καλά προπονημένοι και ότι παίζουμε καλά. Για μένα αυτό μετράει περισσότερο. Δεύτερον είναι να υπάρχει καλή συνεργασία με τη διοίκηση και τους παίκτες της ομάδας.
Για το νέο πρωτάθλημα: Σίγουρα μπορούμε να νικήσουμε ξανά το πρωτάθλημα, αλλά είναι εύκολο να το λέμε αλλά όχι και τόσο εύκολο να γίνει. Για να κάνεις μια ομάδα να κερδίζει χρειάζεται καλή ψυχολογία, ομαδικότητα, τακτική και να υπάρχει ισορροπία στα βασικά όπως το σερβίς, η πάσα, η υποδοχή, αλλά και ο χαρακτήρας των παικτών.
Για τον νέο Ολυμπιακό: Η ομάδα έχει μια υποχρέωση, να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη. Το να μείνουν όλα ίδια πιστεύω πως δεν είναι καλό. Χρειάζονται νέοι στόχοι, νέα κίνητρα για τους αθλητές. Όσον αφορά στις μεταγραφές, πολλά ονόματα μπορεί αν ακουστούν, ωστόσο εμείς θα ξεκινήσουμε αυτή την εβδομάδα, ξέρουμε το μπάτζετ, η διοίκηση μας είπε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Εμείς θα μιλήσουμε με πολλούς παίκτες και με τους υπάρχοντες και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα. Σίγουρα πάντως μπορεί να γράφονται δέκα ονόματα και σε ένα δύο από αυτά να πέσουν μέσα. Δεν έχω κάποια λίστα, το μόνο που με νοιάζει είναι να έχει ισορροπία η ομάδα.
Για τον Νίκο Ρουμελιώτη: Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας είναι ο Νίκος Ρουμελιώτης, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει παίξει πολύ, αλλά είναι δύσκολο όταν στην ομάδα υπάρχει ο Μίλκοβιτς. Ωστόσο θα ήθελα πολύ να είναι στην ομάδα, γιατί είναι η καρδιά της, αλλά αν θέλει να ζήσει κάτι διαφορετικό θα τον καταλάβω.
Για το Champions League: Κι εγώ θέλω να κατακτήσω το Champions League, αλλά είναι δύσκολο να πεις τι χρειάζεται για αυτό. Υπάρχουν ομάδες που το έχουν κατακτήσει με μικρό μπάτζετ. Πρέπει να φτιάξουμε ισχυρή ομάδα με γνώμονα το μέλλον, δεν πρόκειται να σχολιάζω την πρόταση κάθε μάνατζερ.
Για τον Κρίστιανσον: Προσωπικά δε δουλεύω για τους τίτλους, δουλεύω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι οπαδοί μπορεί αν είναι απαιτητικοί, πρέπει να εύχονται και να κάνουν όνειρα, αλλά δε θα κρίνουν τι χρειάζεται για την κατάκτηση του Champions League. Κι ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο μπορεί να χαλάει πολλά λεφτά, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι πρώτα θα κατακτήσει το champions league η ομάδα βόλεϊ και μετά η ομάδα ποδοσφαίρου. Τα πόδια πρέπει να μένουν στο έδαφος.
Για την σημαντικότερη στιγμή: Άκουγα συνέχεια ότι ο Ολυμπιακός δε μπορεί να κατακτήσει ένα τρόπαιο, συνεπώς το κύπελλο είναι σημαντικό καθώς ήταν ο πρώτος τίτλος μετά από αρκετά χρόνια, αλλά το ότι σηκώσαμε το πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο μας είναι η σημαντικότερη στιγμή της χρονιάς.
Για τον κορυφαίο παίκτη: Όσο για τον κορυφαίο παίκτης της χρονιάς, πολλοί θα πουν ότι ήταν ο Μίλκοβιτς. Σίγουρα έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, αλλά κι ο Αγκάμεζ έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, όπως και ο Κουρνέτας κι ο Ντεπέστελε. Δε μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια ή πασαδόρο με διαγώνιο.
Για την κόντρα με τον Λεώνη: Δεν ήθελα να είμαι εγώ στο επίκεντρο, κάποιος άλλος ήθελε να είναι στο επίκεντρο. Εγώ δεν έκανα απολύτως τίποτα, κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τα όσα κάνει και όσα λέει. Μες το παιχνίδι θα εξοργιστείς, θα βρίσεις, αλλά επί προσωπικού δεν του είπα κάτι. Ρωτήστε εκείνον, εγώ πραγματικά δεν ασχολούμαι καθόλου με το θέμα, κοιμάμαι ήσυχος.
Για την διαιτησία: Γενικά πιστεύω ότι οι διαιτητές ήταν καλοί, μπορεί να έγιναν κάποια λάθη αλλά είναι στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Στη Γλυφάδα έγιναν δύο φάσεις στο τέλος του δεύτερου σετ κατά μας και στο τελευταίο ματς ίσως έγινε λάθος στην τελευταία φάση του πρώτο σετ με τον Αγκάμεζ. Πάντως γενικά η διαιτησία θεωρώ πως ήταν καλή.
Για τον Τζίμπα: Υπήρξε πρόταση για τον Τζίμπα, αλλά την απορρίψαμε γιατί δε θα ταίριαζε αυτή τη στιγμή με την ομάδα και είναι πιο σωστό να δαπανούμε το μπάτζετ μας με πιο σοφό τρόπο. Πρέπει να βιαστούμε στις μεταγραφικές μας κινήσεις