+ Απάντηση στο θέμα
Σελίδα 2 από 30 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 5 6 12 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 21 έως 40 από 599

Θέμα: [Volley] Διοίκηση - προπονητές

Το avatar του χρήστη rower
    Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προεπιλογή

Oντως, τελείως αποτυχημένη η φετεινή χρονιά για το βόλλευ.
    Να υπενθυμίσω οτι η διοίκηση Μαρινάκη στο βόλλευ πλαισιώνεται με τις παρουσίες Π.Κόκκαλη, Γ.Γλού και Λ.Θεοδωρακάκη, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Η τιμη, τιμη δεν εχει και κριμα σε αυτον που την εχασε.

Επαγγελματίας Οπαδός Το avatar του χρήστη Xanthos

Προεπιλογή

H omada exei parei thn katw volta edw kai arketa xronia. Den nomizw oti einai apokleistikh efthini tou Marinaki h fetinh apotyxia.

Self-Banned Το avatar του χρήστη Sir Eric
    Περιοχή
    Cambridge

Προεπιλογή

Οσοι φταινε τελος παντων.......αν δεν μπορουν.......το καλοκαιρι, το μπουλο και να μην μας γραφουν!!!! Ομαδα μοντελο ηταν αυτη του βολλεϋ και την εχουν καταντησει το πουτ*νακι του καθε ηρακλακου και του καθε παναθηναϊκουλη!
    Red Spots @ www.thrylos-fans.net
    Ave Eric.......οι μελλοbanατοι σε χαιρετούν!
    Γυναίκα Μπικίνι Τραγικό

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προεπιλογή

Μπορεί όμως να γίνουμε και το πουτανάκι της Νίκαιας, του Πανελλήνιου, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και άλλων τινών όπως καλή ώρα το μπάσκετ πριν λίγα χρόνια.

Μη ξεχνάμε οτι το βόλλευ δεν έχει ιδιοκτησία (μετοχές) ούτε την προβολή που έχουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Κατα συνέπεια είναι κομματάκι δύσκολο να βρεθεί το κορόιδο που απλά θα τα ακουμπάει, θα το βάζουν μπροστά στις αποτυχίες και θα τρέχουν να βγούν φωτογραφία μαζί του στις επιτυχίες.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rower : 21-03-07 στις 14:57

Club de Paris Το avatar του χρήστη oikon7

Προεπιλογή

Σκάι
    Διαβάζουμε στο ‘Παρόν’, πως ο Ε. Μαρινάκης και ο Αλαφούζος, συμφώνησαν ώστε ο πρώτος να αποκτήσει το 25% του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Να θυμίσουμε πως ο Μαρινάκης είναι ένας από την ομάδα των 3 εφοπλιστών που θα αγόραζαν τον Ελεύθερο Τύπο.
    από sport24.gr/media
    never been too keen a timekeeper

Προεπιλογή

Σέμπολα ή Προσαλίκας…

6/5/2007 11:41

Με ψηλά το κεφάλι, τέλειωσε η χρονιά για τον Ολυμπιακό, αφού οι ερυθρόλευκοι, τουλάχιστον, εξασφάλισαν την συμμετοχή στο Champions League. Πλέον, αναμένονται ριζικές αλλαγές στο λιμάνι, αφού οι στόχοι που είχε βάλει ο πρόεδρος των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν πραγματοποιήθηκαν. Καταρχάς, οι εξελίξεις θα αρχίσουν να «τρέχουν» από την ερχόμενη Τρίτη (8/5), όταν και θα συναντηθεί ο κύριος Μαρινάκης με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Θεοδωρακάκη.
    Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εμφανίζεται να έχει προβλήματα με τον Ερασιτέχνη, αφού θεωρεί ότι δεν τον στηρίζει στις προσπάθειές του και δεν αποκλείεται να υποβάλει την παραίτησή του. Έτσι, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα σταυροδρόμι και στην συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης θα φανεί ποιον δρόμο θα διαλέξει.
    Εφόσον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, είναι αποφασισμένος να χτίσει μια καινούργια ομάδα, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την καλή πορεία στην Ευρώπη. Έτσι, έχει συμφωνήσει με τον Βραζιλιάνο προπονητή Σέμπολα, ο οποίος έχει να επιδείξει στο παλμαρέ του τρία πρωταθλήματα με την αντρική ομάδα της Μίνας της Βραζιλίας και δύο με την γυναικεία ομάδα και θεωρείται από τους κορυφαίους τεχνικούς στην χώρα του.
    Εάν ο Σέμπολα αναλάβει τον Ολυμπιακό, έχει το ελεύθερο από τον Μαρινάκη να αποφασίσει ποιοι παίκτες από την τωρινή ομάδα θα παραμείνουν και την επόμενη σεζόν. Σίγουροι, πρέπει να θεωρούνται οι Βούλγαροι Τσβετάνοφ, Ιορντάνοφ και ο Αμερικανός Πρίντι. Μάλιστα, ο Σέμπολα θα φέρει μαζί του και τρεις Βραζιλιάνους, έναν πασαδόρο και δύο ακραίους.
    Τώρα, εφόσον ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα «βροντήξει», ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης έχει έτοιμο το σχέδιο Β. Σύμφωνα με αυτό, θα ζητήσει από τον Παντελή Ταρνατώρο να επιστρέψει στην διοίκηση του ΤΑΑ, θα κρατήσει όλους τους παίκτες, μαζί και τον Γκιούρδα, στον οποίο έχει επιβληθεί διακοπή συμβολαίου, ενώ στον πάγκο της ομάδας θα επιστρέψει ο Στέλιος Προσαλίκας, ο οποίος είχε φύγει κακήν κακός πριν από έναν χρόνο, για να αναλάβει ο Τάσος Κουμπλής.
    Μπορεί τα πάντα να βρίσκονται στον «αέρα», το σίγουρο είναι ότι τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός θα εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο, αφού, όπως φαίνεται, το πάθημα έγινε μάθημα…
    Lord High Executioner - "My name is Edmund Blackadder, and I am the new minister in charge of religious genocide. Now, if you play straight with me, you'll find me a considerate employer. But cross me and you'll soon discover that under this playful, boyish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac."

Η τεράστια σημασία των βλακών στον σύγχρονο βίο

Ακροτελεύτια διάταξη

Self-Banned Το avatar του χρήστη Sir Eric
    Περιοχή
    Cambridge

Προεπιλογή

Κοντραρει ο ερασιτεχνης τον Μαρινακη???........Τι εγινε? Ο κυριος Λεωνιδας φοβαται μηπως και στεναχωριθει ο Μεγαλος Πατισαχ ετσι και κανει σοβαρες μεταγραφες ο Μαρινακης?
    Red Spots @ www.thrylos-fans.net
    Ave Eric.......οι μελλοbanατοι σε χαιρετούν!
    Γυναίκα Μπικίνι Τραγικό

Γερογκρινιάρης Το avatar του χρήστη gero_gavros

Προεπιλογή

Βάλε κι ένα link ρε συ Θοδωρή, να ξέρω ποιανού το σόι να τιμήσω...

...Με ψηλά το κεφάλι, τέλειωσε η χρονιά για τον Ολυμπιακό...
    Οπως λέμε χ... ψηλά κι αγνάντευε!

...Σίγουροι, πρέπει να θεωρούνται οι Βούλγαροι Τσβετάνοφ, Ιορντάνοφ και ο Αμερικανός Πρίντι. Μάλιστα, ο Σέμπολα θα φέρει μαζί του και τρεις Βραζιλιάνους, έναν πασαδόρο και δύο ακραίους...
    Αν δεν ξέχασα την απλή αριθμητική, μιλάμε για έξι ξένους και τέσσερις ακραίους. :?:

...έναν πασαδόρο...
    Αειντε ξανά-μανά.

...Μπορεί τα πάντα να βρίσκονται στον «αέρα», το σίγουρο είναι ότι τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός θα εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο, αφού, όπως φαίνεται, το πάθημα έγινε μάθημα…
    :trombet:
    None of us are truly as objective as we may like to think we are.

Προεπιλογή

sportime νομιζω

εμενα παντως μου αρεσει το plan Β του Λεωνιδα εφοσον τα σπασει με τον Μαρινακη. Θα φερει πισω τον Ταρνατωρο και τον Προσαλικα και θα κρατησει ολους τους παικτες που εκαναν φετος πραματα και θαματα.... Τι να πει κανεις? τοσο χρωμοσαμπουαν δεν μπορει. καποια στιγμη φτανει και στον εγκεφαλο.
    Lord High Executioner - "My name is Edmund Blackadder, and I am the new minister in charge of religious genocide. Now, if you play straight with me, you'll find me a considerate employer. But cross me and you'll soon discover that under this playful, boyish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac."

Ακροτελεύτια διάταξη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από karteo
    ...το plan Β του Λεωνιδα...
    Δεν νομίζω ότι ο Λεωνίδας εκπόνησε ποτέ κάποιο plan ή ότι υπήρξε ποτέ κάτι παραπάνω από εντολοδόχος διαχειριστής. Καλός ή κακός διαχειριστής; Μεγάλη Συζήτηση που θα φτάσει στα early 70's και στην προεδρία του Ευτύχιου Γκούμα. Επιφυλάσσομαι να σας εξουθενώσω με σεντόνι στα περί Διοίκησης.

Μια αφελής απορία, μάλλον δύο:
    • Είχε εκχωρηθεί εν λευκώ το τμήμα στον Μαρινάκη, Ναί ή Οχι;
    • Ποιά ακριβώς είναι τα προβλήματα που του δημιούργησε ο Ερασιτέχνης;
    Γιατί μου φαίνεται ότι πολλούς έχει βολέψει η ιστορία με τη Νύφη που κάνει όλα τα στραβά καρβέλια...

Προεπιλογή

αν δεν ανοιξουν το στοματακι τους δεν θα βγει ακρη. Παντως η κοντρα μεταξυ τους κραταει πολυ καιρο. Απο το κολυμβητηριο που ηθελε να φτιαξει ο Μαρινακης.

Ακροτελεύτια διάταξη

Όλοι ΣΕΦ!!! Το avatar του χρήστη Nikaia
    Περιοχή
    Νικαια-Νεαπολη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από gero_gavros
    Αν δεν ξέχασα την απλή αριθμητική, μιλάμε για έξι ξένους και τέσσερις ακραίους. :?:
    Οι Βουλγαροι δεν πιανονται για κοινωτικοι ή μου φαινεται?ρωταω γιατι στο μπασκετ απο οσο ξερω οι βουλγαροι ως τετοιοι λογιζονται....εγω παντως θα ηθελα πισω τον Μονταλι που ειναι προπονηταρας...αλλα μαλλον ζω στο κοσμο μου σωστα?στο βολει παιδια ομως 3 χρονια τωρα η ομαδα μας δεν μπορει να βρει τον ισιο δρομο γιατι εχει συνεχομενους τραυματισμους και δεν μπορει να βρει χημεια φταιει βεβαια και το γεγονος οτι εχουμε και χειροτερους ξενους απο ο,τι στο παρελθον...το καλοκαιρι ελπιζω να παρουμε πισω τον Γκομεζ απο τον βαζελο...νομιζω θα φυγει απο ο,τι μου λεει ο κολλητος μου που δεν χανει ματς του βαζελου σε ελλαδα και ευρωπη και εχουν παρει ηδη απο Βραζιλια καποιον αλλον ακραιο...μακαρι θα ειναι μια πολυ καλη ενισχυση για του χρονου...

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προεπιλογή

Μια αφελής απορία, μάλλον δύο:
    • Είχε εκχωρηθεί εν λευκώ το τμήμα στον Μαρινάκη, Ναί ή Οχι;
    • Ποιά ακριβώς είναι τα προβλήματα που του δημιούργησε ο Ερασιτέχνης;
    Να το απαντήσουμε κάπως αλληγορικά το θέμα για να καταλάβουμε τι περίπου συμβαίνει.

Οταν η Sports United (που έχει απορροφήσει την Θρύλος ΑΕ) σπονσοράρει ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού για να μπορεί με την σειρά της να εκμεταλλεύεται το όνομα του Ολυμπιακού στα είδη που πουλάει, πόσο "εν λευκώ" μπορεί να δοθεί ένα τμήμα σε κάποιον ακόμα και αν πρόκειται για ΤΑ (Βόλλευ-Πόλο), χωρίς να στενοχωρηθεί το μεγάλο αφεντικό?
    Αν πάλι ένα τμήμα δίνεται "εν λευκώ" σε κάποιον, τι στο διάκο θέλουν στο διοικητικό σχήμα του οι Λ.Θ., Π.Κ.,Γ.Γ., και δεν αφήνουν αυτόν που του το έδωσαν "εν λευκώ" να κάνει ένα σχήμα δικό του που να μπορεί να συνεργαστεί?

Προεπιλογή

Νίκο, άν δεν έχω χάσει επεισόδια, μάλλον ο Μαρινάκης κι όχι ο Κόκκαλης ενισχύεται με την παρουσία του ΓΓ στη διοίκηση. Τουλάχιστον εγώ τους θυμάμαι συνεργάτες κι άν δεν είχαμε λάθος πληροφορίες, μαζί κινήθηκαν σ' εκείνη την ιστορία, που -πολύ εύστοχα- ο άλλος Νίκος (oikon7) είχε αποκαλέσει "άνοιξη των εφοπλιστών στη Θεσσαλονίκη".

Για τον ΛΘ, δεν διαθέτω το τεκμήριο της αμεροληψίας (γείτονάς μου είναι, τον ξέρω κάτι δεκαετίες κι έχουμε ξοδέψει ατέλειωτες ώρες στην πλατεία μιλώντας για τον Ολυμπιακό), αλλά επιμένω πως κάπου τον αδικεί αυτή η περιρρέουσα αντίληψη, ότι -όπως ξανάγραψα- είναι "η Νύφη που φταίει για όλα τα στραβά καρβέλια".

Η παρατήρηση για την SU είναι σωστή. Αλλά πιστεύω ότι άν ο Μαρινάκης ήθελε να βρεί ανεξάρτητους χρηματοδότες, κανείς δεν θα έβαζε εμπόδια. Εδώ ο Ηρακλής (για να μη μιλήσω για την Πάτρα ή τη Λαμία) δεν έχει εκατοστό ελεύθερης εμφάνισης από τις διαφημήσεις κι εμείς ξεκινήσαμε τη χρονιά με κενό το χώρο του βασικού χορηγού. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Αγγελόπουλοι (σ' ένα τμήμα με πολλαπλάσιες απαιτήσεις) δεν έβγαλαν προς τα έξω αντίστοιχα παράπονα, οτι ο Μαρινάκης είχε κινηθεί και για το μπάσκετ κι ότι στο βόλλεϋ φτάνει το συμβόλαιο π.χ. του Παπαμακάριου για να εξουσιάσεις το χώρο, κάτι δεν μου πάει καλά. Πολύ περισσότερο, που αυτή η ιστορία έγινε γνωστή μέσα από διαρροές και δεν λέγονται κάποια πράγματα ανοικτά.

Μπορεί πάλι, κάποιοι να κινούνται για την εξεύρεση λύσεων, πριν εξωθήσουν καταστάσεις στα άκρα. Θα δείξει.

Σωθήκαμε! Ξανά! Το avatar του χρήστη reader

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Nikaia
    Οι Βουλγαροι δεν πιανονται για κοινωτικοι ή μου φαινεται?
    Από την 1η Ιανουαρίου 2007, η Βουλγαρία είναι μέλος της ΕΟΚ.
    The future's so bright, I gotta wear shades.

Προεπιλογή

Δεν ξέρει η ΕΟΠΕ από κοινοτικούς και τέτοια. Γι αυτό κι όταν ήρθαν οι Βούλγαροι, λύθηκαν τα συμβόλαια των Μεάνα-Μπόγιοβιτς.

Τώρα, άν θελήσει ο Βάζελος να φέρει τίποτα Ιταλούς ή Γάλλους, μπορεί να το ξανασκεφτούν

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προεπιλογή

Στην ΚΑΕ είναι ακόμα πρόεδρος ο Κόκκαλης η κάνω λάθος?
    Σε ότι αφορά την συμφωνία της ΚΑΕ που δεν ξέρουμε τις ακριβείς παραμέτρους αυτή έγινε ανάμεσα σε Σ.Κόκκαλη και Κ.Αγγελόπουλο.
    Η συμφωνία ανάληψης του ΤΑΠ απο τον Μαρινάκη και η πρώτη και η δεύτερη έγινε με μεσολαβητή τον Λ.Θ.
    Οπως και να το κάνουμε ο Λ.Θ. δεν στενοχωρεί με τίποτα τον Σ.Κ. που δεν θέλει να τον καπελώσει κανένας με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Λ.Θ. για κάποιο λόγο θεωρεί οτι το συμφέρον του Ολυμπιακού επιτάσσει να τα έχει καλά με τον Σ.Κ.
    Το γηπεδάκι πάντως του βόλλευ καλό είναι. Μπορεί να μη κόστισε όσο το Καραισκάκη αλλα δεν ανήκει ούτε χρειάστηκε να δημιουργηθεί η ΜΕΛΙΝΑ ΑΕ για την κατασκευή και την εκμετάλλευσή του, ενω σαν είδηση πέρασε μάλλον στα ψιλά.

Ακόμα δεν πρέπει να μας διαφεύγει οτι στο ΤΑΠ δεν υπάρχουν μετοχές όπως στις ΠΑΕ / ΚΑΕ και κατα συνέπεια δεν υπάρχει ιδιοκτησία.
    Τα χρήματα που πέφτουν εκεί πάνε υπερ πίστεως και πατρίδος και όχι για την επένδυση του ιδιοκτήτη.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rower : 09-05-07 στις 11:12

Μουρμουρίνιο Το avatar του χρήστη Wappy
    Περιοχή
    America's

Προεπιλογή

Νίκο, άν δεν έχω χάσει επεισόδια, μάλλον ο Μαρινάκης κι όχι ο Κόκκαλης ενισχύεται με την παρουσία του ΓΓ στη διοίκηση. Τουλάχιστον εγώ τους θυμάμαι συνεργάτες κι άν δεν είχαμε λάθος πληροφορίες, μαζί κινήθηκαν σ' εκείνη την ιστορία, που -πολύ εύστοχα- ο άλλος Νίκος (oikon7) είχε αποκαλέσει "άνοιξη των εφοπλιστών στη Θεσσαλονίκη".

Για τον ΛΘ, δεν διαθέτω το τεκμήριο της αμεροληψίας (γείτονάς μου είναι, τον ξέρω κάτι δεκαετίες κι έχουμε ξοδέψει ατέλειωτες ώρες στην πλατεία μιλώντας για τον Ολυμπιακό), αλλά επιμένω πως κάπου τον αδικεί αυτή η περιρρέουσα αντίληψη, ότι -όπως ξανάγραψα- είναι "η Νύφη που φταίει για όλα τα στραβά καρβέλια".

Η παρατήρηση για την SU είναι σωστή. Αλλά πιστεύω ότι άν ο Μαρινάκης ήθελε να βρεί ανεξάρτητους χρηματοδότες, κανείς δεν θα έβαζε εμπόδια. Εδώ ο Ηρακλής (για να μη μιλήσω για την Πάτρα ή τη Λαμία) δεν έχει εκατοστό ελεύθερης εμφάνισης από τις διαφημήσεις κι εμείς ξεκινήσαμε τη χρονιά με κενό το χώρο του βασικού χορηγού. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Αγγελόπουλοι (σ' ένα τμήμα με πολλαπλάσιες απαιτήσεις) δεν έβγαλαν προς τα έξω αντίστοιχα παράπονα, οτι ο Μαρινάκης είχε κινηθεί και για το μπάσκετ κι ότι στο βόλλεϋ φτάνει το συμβόλαιο π.χ. του Παπαμακάριου για να εξουσιάσεις το χώρο, κάτι δεν μου πάει καλά. Πολύ περισσότερο, που αυτή η ιστορία έγινε γνωστή μέσα από διαρροές και δεν λέγονται κάποια πράγματα ανοικτά.

Μπορεί πάλι, κάποιοι να κινούνται για την εξεύρεση λύσεων, πριν εξωθήσουν καταστάσεις στα άκρα. Θα δείξει.
    γεροσοφέ, αληθεύει ότι ο ΛΘ είναι έτοιμος να κάνει και μια σωστή κίνηση μετά από καιρό και να ξαναφέρει πίσω τον ΑΠ στο πόστο του?
    Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε.
    Φανερώνεται αμέσως όποιος το χει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθηση του.
    Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Wappy
    γεροξεκούτη, αληθεύει ότι ο ΛΘ είναι έτοιμος να κάνει και μια σωστή κίνηση μετά από καιρό και να ξαναφέρει πίσω τον ΑΠ στο πόστο του?
    Δεν είχα ιδέα, αλλά ρώτησα παράγοντα άλλης ομάδας και μου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σου. Μπράβο για την πληροφόρηση.

Αν θες τη γνώμη μου μακάρι. Δεν έχω καμιά απαίτηση να επαναλάβει τις ταρζανιές υποθηκεύοντας ξανά το σπίτι του (για την ακρίβεια: ελπίζω να μην το κάνει), αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μίκρυνε πρώτα εκτός αγωνιστικών χώρων (έτσι χάθηκαν τα πρωταθλήματα του 2002 και κυρίως του 2004). Αν επιστρέψει ο ΑΠ, τουλάχιστον θα σφίξουν κάποιοι κ... (εντός και εκτός ομάδας).

Επαγγελματίας Οπαδός Το avatar του χρήστη Xanthos

Προεπιλογή

Νομίζω ότι είχε στραβώσει ο Κοκ απο την ενασχόληση του με τα ποδοσφαιρικά όταν του είχαν αναθέσει ένα ρόλο μεταξύ γραφείου Τύπου, ομάδας και διοίκησης.

Τελευταία πάντως ο ΑΠ είχε βγει στην εκπομπή της 7 (πριν κανα χρόνο) ως Κώστας από Μενίδι(!!!) και είχε πάρει το μέρος της ομάδας σε μια κρίση που υπήρξε τότε.

Τον έδωσε όμως ο πανηλίθιος που σε μια φάση αντί να πει μπράβο Κώστα έτσι είναι είπε Μπράβο Α_ _ έτσι είναι

+ Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές