+ Απάντηση στο θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 20 από 31

Θέμα: Ξιφασκία

Κακιασμένη Το avatar του χρήστη Loukretia
    Περιοχή
    παρά θιν' αλός

Προεπιλογή Ξιφασκία

Ένα νέο τμήμα προστέθηκε στη μεγάλη οικογένεια του Ερασιτέχνη και όπως ταιριάζει στον πρώτο αθλητικό σύλλογο στην Ελλάδα οι διάσημοι Έλληνες αθλητές, Βάσω Βουγιούκα και Γιώργος Τσουρούτας είναι οι πρώτοι αθλητές του νέου τμήματος.

Καλοτάξιδο το νέο τμήμα και πολλές επιτυχίες

Δηλώσεις και βιογραφικό της Βάσως Βουγιούκα και του Γιώργου Τσουρούτα

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Περίμενα χρόνια αυτή την στιγμή να είμαι στον Ολυμπιακό. Πλέον τώρα είμαι στην οικογένεια του Ολυμπιακού και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για όλους. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον στα αθλήματα του την Ξιφασκία θα βοηθήσει πάρα πολύ το άθλημα. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και μέσω του Ολυμπιακού θα προβληθεί πάρα πολύ η Ξιφασκία. Το άθλημα έχει πολλές επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δεν έχει προβληθεί όπως θΆ άρμοζε στις επιτυχίες μας. Μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Βέβαια πρώτα πρέπει να πάρουμε την πρόκριση. Στο καλεντάρι υπάρχουν πολλοί αγώνες σΆ όλο τον κόσμο και θα παλέψω να δικαιώσω αυτούς που με εμπιστεύονται και με στηρίζουν τόσα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία μου, που μου έδωσε την ευκαιρία νΆ αγωνιστώ με τα χρώματα του Ολυμπιακού, φυσικά την διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και τον Πρόεδρο κ. Κουντούρη και τον κ. Μαρινάκη που στηρίζει εμένα και τον προπονητή προκειμένου να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θα ήθελα νΆ ευχαριστήσω και τον δικηγόρο μου κ. Μιχάλη Διαθεσόπουλο», ήταν τα λόγια της Βουγιούκα.

«Κατάγομαι από δυο αμιγώς ερυθρόλευκα μέρη. Τον Πειραιά και την Κάλυμνο. Νιώθω σαν να μπήκα στο σπίτι μου. Ένα όνειρο ζωής είναι πλέον πραγματικότητα. Όλοι ήξεραν ότι είμαι Ολυμπιακός. Δεν το έκρυψα ποτέ. Είναι ευχής έργων που θα είμαι στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα γιατί ο Ολυμπιακός είναι πάντα Πρωταθλητής. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα και το μεγάλο μου όνειρο είναι να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ήρθα στον Ολυμπιακό γιατί ξέρω πως θα έχω την βοήθεια που χρειάζομαι εγώ αλλά και το άθλημα. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα, είναι μια οικογένεια, είναι ιδέα. Πρόσφατα ο κ. Μαρινάκης βοήθησε και τους συμπατριώτες μου στην Ψέριμο και τον ευχαριστώ πολύ και γιΆ αυτό», είπε από την πλευρά του ο Τσουρούτας.

Βιογραφικά

Βάσω Βουγιούκα
    Η Βάσω Βουγιούκα γεννήθηκε το 1986. Το αγώνισμα της είναι η σπάθη και έχει δώσει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα. Είναι η κορυφαία αθλήτρια στην Ελλάδα με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατέλαβε την 5η θέση. Το 2010 πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης της Βουδαπέστης ενώ το 2012 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας. Το 2013 πήρε πάλι το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας ενώ το 2014 κέρδισε το ασημένιο στο Γκραν Πρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Μόσχας. Ακόμη μέσα στο 2014 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενώ ήταν 5η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Προπονητής της είναι ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Ντούτσια.

Γιώργος Τσουρούτας
    Ο Γιώργος Τσουρούτας γεννήθηκε το 1987. Το αγώνισμα του είναι η σπάθη. Είναι επτά συνεχόμενα χρόνια Πρωταθλητής Ελλάδος και το 2012 έχασε στο… νήμα την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Προπονητής του είναι ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Ντούτσια.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Loukretia : 08-10-14 στις 08:56
    Αν κατορθώσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τον έρωτα, δεν θα ζήσεις περισσότερο. Απλώς θα σου φαίνεται ότι η ζωή διαρκεί περισσότερο.

ΒΑΖΕLOBUSTERS
    FIRST 4

Database Error Το avatar του χρήστη RedArmy7
    Περιοχή
    #error/location not found

Προεπιλογή

Με πολύ δυνατές μεταγραφές ξεκίνησε το τμήμα.
    Καλή επιτυχία!

Προεπιλογή

Τα μικρά τμήματα θα μπορέσουν να διατηρηθούν και να αναπτυχθούν μακροπρόθεσμα μόνο εάν οργανωθούν σωστά οι ακαδημίες. Η μετεγκατάσταση κάποιων τμημάτων του ερασιτέχνη στο Καραϊσκάκης είναι ευκαιρία.... θεωρώ ότι ο στόχος πρέπει να είναι να προσελκύσει ο Ολυμπιακός τα παιδιά που θέλουν να αθληθούν από τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

The Beer Hunter Το avatar του χρήστη De Niro
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Θα παρακολουθούμε απο κοντά τις προσπάθειες της Βασούλας μας. Το άλλο το τσουρουτικο να'χει το νου του να φέρει τρόπαια, κι ας μην τον παρακολουθούμε.

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ . & -

ΓΙΑ ΤΟΝ JOHNNY BOY, ΤΟ ΑΛΑΝΙ ΜΟΥ. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.

ΒΑΖΕLOBUSTERS
    FIRST 4

Περιοχή

Προεπιλογή

Ήρθαν οι πρώτοι τίτλοι. Η Βουγιούκα και ο Τσουρούτας κατέκτησαν το κύπελλο Ελλάδος στο αγώνισμα της Σπάθης.

Περισσότερα.

The Beer Hunter Το avatar του χρήστη De Niro
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Βγήκε επιτέλους σε τρόπαιο η δουλειά που γίνεται τόσα χρόνια στο τμήμα μας.

Mπράβο και στους "προχώ" διοργανωτες που τίμησαν τη μεγάλη Τίνα Σπάθη, δίνοντας το επώνυμο της στη διοργάνωση.

Στόχος μας τωρα το Πρωτάθλημα Γκουσγκούνης, nothing less, nothing more.

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ . & -

ΓΙΑ ΤΟΝ JOHNNY BOY, ΤΟ ΑΛΑΝΙ ΜΟΥ. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.

ΒΑΖΕLOBUSTERS
    FIRST 4

Περιοχή

Προεπιλογή

Στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης το οποίο διεξάγεται στην Βενεζουέλα θα συμμετάσχει η Βάσω Βουγιούκα. Στόχος της είναι να προκριθεί αρχικά στην οκτάδα και στην συνέχεια στην τετράδα.

Περιοχή

Προεπιλογή

Πέμπτη θέση για την Βάσω Βουγιούκα στο παγκόσμο κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθει στην Βενεζουέλα.
    Στα προημιτελικά αντιμετώπισε την Γαλλίδα Σαρλότ Λεμπάς και τελικά κατετάγη στην 5η θέση που ήταν μέσα στους στόχους της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Επόμενο τουρνουά είναι το κύπελλο "Trophee BNP Paribas" στην Ορλεάνη της Γαλλίας στις 21 και 22 Νοεμβρίου.

Περιοχή

Προεπιλογή

Πρώτος στο τουρνουά που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ ο Τσουρούτας και επόμενος σταθμός η Βουδαπέστη σε ένα τουρνουά όπου θα αναμετρηθεί με κορυφαίους ξιφομάχους της Ευρώπης.

Περιοχή

Προεπιλογή

Στις λεπτομέρειες έχασε την διεκδίκηση του μεταλλίου η Βάσω Βουγιούκα στην Ορλεάνη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε με πρόβλημα στον μηνίσκο, προκρίθηκε ωστόσο στους 16 και στην συνέχεια στα προημιτελικά όπου ηττήθηκε από την Ιταλίδα Ροσέλα Γκρεγκόριο με σκορ 15-14. Να σημειωθεί ότι τρία χτυπήματα της αθλήτριας του Ολυμπιακού δεν καταλογίστηκαν υπέρ της από τον διαιτητή. Η Βουγιούκα κατέκτησε τελικά την 11η θέση σε 175 αθλήτριες. Επόμενος σταθμός το Grand Slam στην Νέα Υόρκη.

Περιοχή

Προεπιλογή

Στην 18η θέση τερμάτισε η Βάσω Βουγιούκα και πήρε 6 βαθμούς στο Γκραν Πρι της Νέας Υόρκης. Οι βαθμοί θα μετρήσουν για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος αποκλείστηκε στην φάση των 32 από την Κορεάτισα Γισού Γιουν. Στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει την Πολωνέζα Βατόρ.

Περιοχή

Προεπιλογή

Την πρόκριση στους Ευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν στο Μπακού τον Ιούλιο εξασφάλισε ο Γιώργος Τσουρούτας.
    Ο Έλληνας πρωταθλητής της ξιφασκίας του Ολυμπιακού τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του στους αγώνες που έδωσε στην Βουδαπέστη κάτι που του εξασφάλισε την θέση στην προνομιούχο τετράδα για τους αγώνες στο Μπακού. Ο Τσουρούτας θα συμμετάσχει στο Grand Prix της Μπάντοβα στις 30/1.

Περιοχή

Προεπιλογή

Δυο νίκες κόντρα στον Βραζιλιάνο Ενρίκο Πέτζι και τον Γερμανό Ντομινίκ Κοχ, αλλά και τέσσερις ήττες για τον Τσουρούτα που του στέρησαν την πρόκριση στην προημιτελική φάση.
    Καλύτερα τα πήγε η Βάσω Βουγιούκα στο κύπελλο Ακρόπολις που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ όπου κατέλαβε την 6η θέση ανάμεσα σε 173 αθλήτριες.

sailor Το avatar του χρήστη chrisgus
    Περιοχή
    Orbis Novus...

Προεπιλογή

Μια παράκληση. Όποτε βάζετε ειδήσεις για ξιφασκ΄΄ια και Βάσω Βουγιούκα βάζετε και καμια νέα φωτό!
    «Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»
    Φράση που αποδίδεται στον Βολταίρο, και είναι επίκαιρη όσο ποτέ.
    Αφιερωμένο σε κάποιο φόρουμ που αγαπάμε.
    Ποιά ομάδα να συγκριθεί μαζί σου; Ποιός λαός να συγκριθεί μαζί σου;

Περιοχή

Προεπιλογή

Παγκόσμιο κύπελλο σπάθης είχαμε το περασμένο διήμερο στην Βαρσοβία.
    Καλή παρουσία από τον Τσουρούτα ο οποίος προκρίθηκε από τον όμιλο του και στην συνέχεια έχασε στις λεπτομέρειες για ένα καλύτερο πλασάρισμα.
    Αρχικά νίκησε τον Κινέζο Γουάνγκ με 5-3 και νίκησε τους Κόνκανον από την Ιρλανδία με 5-1 και Λέτιν από την Πολωνία με το ίδιο σκορ.
    Στην συνέχεια αντιμετώπισε τον νο20 της παγκόσμιας κατάταξης τον Λευκορώσο Μπουίκεβιτς αλλά ηττήθηκε με 5-4. Στην συνέχεια ήρθαν δυο ακόμα ήττες, από τον Ρώσο Σάβιτς με 5-3 και τον Ιρανό Ράνμπαρι με 5-2. Στην νοκ άουτ φάση έχασε από τον Πολωνό Κονιούζ με 15-11 και έχασε την ευκαιρία να πλασαριστεί στους 64.
    Επόμενο ραντεβού είναι το Παγκόσμιο κύπελλο στην Μαδρίτη στις 2 Μαϊου.
    Σε ότι αφορά την Βάσω Βουγιούκα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε στην καλύτερη 10άδα του Παγκοσμίου κυπέλλου σπάθης Γυναικών που έλαβε χώρα στο Βέλγιο.
    Η αθλήτρια του Ολυμπιακού επικράτησε της Πολωνέζας Πάστερνακ με σκορ 15-8, νίκησε την Κορεάτισα Σέο με 15-11, ενώ στους 16 αντιμετώπισε την Νίκιναν από το Αζερμπαϊτζάν από την οποία ηττήθηκε με 15-14.
    Η νέα αγωνιστική υποχρέωση της Βουγιούκα είναι στο Grand Prix της Κορέας το οποίο θα διεξαχθεί περί τα τέλη του Μάρτη.

Περιοχή

Προεπιλογή

Πρέσβειρα της Ξιφασκίας στους 1ους Ευρωπαϊκούς αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Μπακού το καλοκαίρι θα είναι η Βάσω Βουγιούκα, όπως ανακοινώθηκε από την οργανωτική επιτροπή.

Περιοχή

Προεπιλογή

Χρυσό μετάλλιο για τον Τσουρούτα στο "Διεθνές κύπελλο Θεσσαλονίκης".

Την 17η θέση στην γενική κατάταξη κατέλαβε η Βουγιούκα στο Grand Prix στην Σεούλ.

Περιοχή

Προεπιλογή

Γεμάτο το πρόγραμμα για τον Τσουρούτα ο οποίος θα συμμετάσχει σε τουρνουά στην Μαδρίτη τον Απρίλιο, στις 9 Μαΐου θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, τον Ιούνιο θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπακού και τον Ιούλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μόσχα.

Περιοχή

Προεπιλογή

3 νίκες και 3 ήττες για το Τσουρούτα στο Grand Prix της Μαδρίτης. Στην φάση των ομίλων νίκησε τους Εστέβες από την Πορτογαλία, Μαρτίνεζ από Ισπανία και τον Αμρ από την Αίγυπτο, ενώ ηττήθηκε από τον Γάλλο Απίθ, τον Γεωργιανό Μαργαλεσβίλι και τον Πολωνό Οσίνκσι. Στον γύρο των 96 ηττήθηκε με 15-13 από τον Βέλγο Βαν Χόλσμπεκ.

Περιοχή

Προεπιλογή

Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών από τους Τσουρούτα - Βουγιούκα. Οι αθλητές του Ολυμπιακού συμμετέχουν στο Grand Prix στην Μόσχα. Στις 5-10 Ιουνίου θα λάβουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ελβετία, στην συνέχεια ταξιδεύουν στο Μπακού όπου γίνονται ευρωπαϊκοί αγώνες από τις 18 έως 29 Ιουνίου. Κατόπιν στις 30 ξεκινά η προετοιμασία με την Βουγιούκα να πηγαίνει στην Ιταλία και ο Τσουρούτας στην Ρουμανία, ενώ ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Μόσχα από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου.
    Περισσότερα στην συνέντευξη που παραχώρησαν στο osfp.gr

+ Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές