Mundial 2026

Post Reply
Darth Kafrius
newbie
Reactions:

Re: Mundial 2026

Post by Darth Kafrius »

- Μετά το γκολ της Αγγλίας, 88-12, λέει, η κατοχή για Αργεντινή. Νόμιζα ότι είναι αυστηρός ο Θοδωρής με τον Τούχελ αλλά τελικά αποδείχθηκε μεγάλο ταγάρι όντως. Έχεις Σάκα, Ράσφορντ στον πάγκο και συνεχίζεις και βάζεις στόπερ μέσα, ενώ ξέρεις ότι με μια αντεπίθεση τους έχεις τελειώσει. Βάζεις 10 μέσα στην περιοχή σου και δεν ξέρεις- ευτυχώς για το ποδόσφαιρο - να παίξεις σωστό κατενάτσιο. Τον Σούλη τον Παπαδόπουλο να μετέφερες στον πάγκο εκείνη τη στιγμή θα είχε σβήσει το ματς. Με τον Τάκαρο το σκορ θα ήταν 0-3.

- Μόνη παραφωνία στην απίστευτα καλή Αργεντινή του β' ο Σιμεόνε.Ομολογω δεν τον είχα προσέξει μέχρι τώρα, σήμερα έμαθα ολότελα ότι είναι γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε, αλλά την ώρα του ματς σκεφτόμουν "τι σκατά βύσμα έχει αυτός και παίζει;". Εντάξει, μπορεί και να τον πέτυχα σε κακή βραδιά. Όπως και τον Μολίνα που τον είχε κάνει γιο γιο ο Γκόρντον (άλλη έμπνευση μεγάλη η αλλαγή του). Μοντίλ και Ντε Πωλ από την άλλη ήταν game changers. Mαζί με τον εξωγήινο έκαναν πάρτι από δεξιά.

- Το ένα highlight του εξωγήινου είναι η φάση στο 37' που παίρνει κίτρινη ο Άντερσον. Είμαι πεπεισμένος ότι είχε αποφασίσει να κάνει κούρσα αντίστοιχη με του "πατέρα" του * το '86, έτσι, για την αλητεία ενός τελευταίου side quest. Το ίδιο πεπεισμένος είμαι ότι το είχαν συζητήσει και οι Άγγλοι, πριν ξεκινήσει το ματς, και είπαν "μλκες, κανονίστε μην δημιουργήσουμε εθνικό deja vu και μετά το χέρι του θεού έχουμε την ψωλή του κοντού". Πέφτει ο Κέιν πάνω του να κάνει φάουλ, δεν μασάει ο εξωγήινος, τσακίζεται ο Κέιν. Μετά πέφτουν 2 πάνω του και τον κάνουν σάντουιτς. Αν δεν έπεφτε ούτε και εκεί, ο Στόουνς στάνταρ θα τον αγκάλιαζε και θα του έκανε takedown. Και ο Πίκφορντ θα είχε βγάλει ήδη το καλάζνικοφ καλού κακού. 😂
(*άσχετο αλλά από χθες μου έχει κολλήσει ότι ο Ντιέγκο είναι ο Darth Vader, o πιο ισχυρός Jedoποδοσφσαιριστής που "κύλησε" στο dark side of the force και που ξεπεράστηκε μόνο από τον - πιο ξενέρωτο αλλά και πιο ισχυρό- "γιο" του).

- Το άλλο highlight είναι ότι βγάζει την 2η ασίστ** με το δεξί του πόδι! 😱 Και είναι τόσο καλή που ακόμη και ο Λαουτάρο δεν καταφέρνει να το χάσει. 😝
(** διάβαζα για 2 ασίστ του Μέσι χθες και απορούσα: τις παπαριές του μπάσκετ τις έχουμε μεταφέρει και στο ποδόσφαιρο; Ασίστ είναι πλέον η τελευταία πάσα πριν το καλάθι/γκολ; Αν δώσω εγώ πάσα στον άλλο και πάει και τριπλάρει 5 αντιπάλους και τραβήξει βολίδα στο παραθυράκι από τα 50 μέτρα, εγώ θα πιστωθώ ασίστ; Έτσι έχω και εγώ 7 ασίστ μ.ο., κύριε Γουόκαπ μου 😂 ).

- Ευτυχώς γλυτώσαμε τελικό Euro. Το ότι Ισπανία και Αργεντινή έκαναν τα καλύτερά τους ματς με διάφορα στους ημιτελικούς ελπίζω να μην οδηγήσει στο κλασικό, να περιμένουμε ματσάρα και να δούμε σουπάρα.
Η λογική βλέπει Ισπανία αλλά η καρδιά βλέπει Μέσι και τη συμμορία του να περικυκλώνουν τη λογική και να της δαγκώνουν, για άλλη μια φορά, την καρωτίδα.
I find your lack of faith disturbing.
karteo
member
Reactions:

Post by karteo »

Darth Kafrius wrote: Thu Jul 16, 2026 4:16 pm - Μετά το γκολ της Αγγλίας, 88-12, λέει, η κατοχή για Αργεντινή. Νόμιζα ότι είναι αυστηρός ο Θοδωρής με τον Τούχελ αλλά τελικά αποδείχθηκε μεγάλο ταγάρι όντως. Έχεις Σάκα, Ράσφορντ στον πάγκο και συνεχίζεις και βάζεις στόπερ μέσα, ενώ ξέρεις ότι με μια αντεπίθεση τους έχεις τελειώσει. Βάζεις 10 μέσα στην περιοχή σου και δεν ξέρεις- ευτυχώς για το ποδόσφαιρο - να παίξεις σωστό κατενάτσιο. Τον Σούλη τον Παπαδόπουλο να μετέφερες στον πάγκο εκείνη τη στιγμή θα είχε σβήσει το ματς. Με τον Τάκαρο το σκορ θα ήταν 0-3.

- Μόνη παραφωνία στην απίστευτα καλή Αργεντινή του β' ο Σιμεόνε.Ομολογω δεν τον είχα προσέξει μέχρι τώρα, σήμερα έμαθα ολότελα ότι είναι γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε, αλλά την ώρα του ματς σκεφτόμουν "τι σκατά βύσμα έχει αυτός και παίζει;". Εντάξει, μπορεί και να τον πέτυχα σε κακή βραδιά. Όπως και τον Μολίνα που τον είχε κάνει γιο γιο ο Γκόρντον (άλλη έμπνευση μεγάλη η αλλαγή του). Μοντίλ και Ντε Πωλ από την άλλη ήταν game changers. Mαζί με τον εξωγήινο έκαναν πάρτι από δεξιά.

- Το ένα highlight του εξωγήινου είναι η φάση στο 37' που παίρνει κίτρινη ο Άντερσον. Είμαι πεπεισμένος ότι είχε αποφασίσει να κάνει κούρσα αντίστοιχη με του "πατέρα" του * το '86, έτσι, για την αλητεία ενός τελευταίου side quest. Το ίδιο πεπεισμένος είμαι ότι το είχαν συζητήσει και οι Άγγλοι, πριν ξεκινήσει το ματς, και είπαν "μλκες, κανονίστε μην δημιουργήσουμε εθνικό deja vu και μετά το χέρι του θεού έχουμε την ψωλή του κοντού". Πέφτει ο Κέιν πάνω του να κάνει φάουλ, δεν μασάει ο εξωγήινος, τσακίζεται ο Κέιν. Μετά πέφτουν 2 πάνω του και τον κάνουν σάντουιτς. Αν δεν έπεφτε ούτε και εκεί, ο Στόουνς στάνταρ θα τον αγκάλιαζε και θα του έκανε takedown. Και ο Πίκφορντ θα είχε βγάλει ήδη το καλάζνικοφ καλού κακού. 😂
(*άσχετο αλλά από χθες μου έχει κολλήσει ότι ο Ντιέγκο είναι ο Darth Vader, o πιο ισχυρός Jedoποδοσφσαιριστής που "κύλησε" στο dark side of the force και που ξεπεράστηκε μόνο από τον - πιο ξενέρωτο αλλά και πιο ισχυρό- "γιο" του).

- Το άλλο highlight είναι ότι βγάζει την 2η ασίστ** με το δεξί του πόδι! 😱 Και είναι τόσο καλή που ακόμη και ο Λαουτάρο δεν καταφέρνει να το χάσει. 😝
(** διάβαζα για 2 ασίστ του Μέσι χθες και απορούσα: τις παπαριές του μπάσκετ τις έχουμε μεταφέρει και στο ποδόσφαιρο; Ασίστ είναι πλέον η τελευταία πάσα πριν το καλάθι/γκολ; Αν δώσω εγώ πάσα στον άλλο και πάει και τριπλάρει 5 αντιπάλους και τραβήξει βολίδα στο παραθυράκι από τα 50 μέτρα, εγώ θα πιστωθώ ασίστ; Έτσι έχω και εγώ 7 ασίστ μ.ο., κύριε Γουόκαπ μου 😂 ).

- Ευτυχώς γλυτώσαμε τελικό Euro. Το ότι Ισπανία και Αργεντινή έκαναν τα καλύτερά τους ματς με διάφορα στους ημιτελικούς ελπίζω να μην οδηγήσει στο κλασικό, να περιμένουμε ματσάρα και να δούμε σουπάρα.
Η λογική βλέπει Ισπανία αλλά η καρδιά βλέπει Μέσι και τη συμμορία του να περικυκλώνουν τη λογική και να της δαγκώνουν, για άλλη μια φορά, την καρωτίδα.
no AI, no shit, pure old school internet

https://x.com/i/status/2077816183794053532

με την Αγγλια το εντυπωσιακο ειναι πως το ματς εχει φτασει στο 80 και δεν κανουν απελπιδες προσπαθειες και σεντρες, δειχνουν μια επιμονη και υπομονη τεραστια, εχουν τρομακτικη εμπιστοσυνη στο οτι θα βρουν τις στιγμες τους, αλλαζουν διαρκως τη μπαλα, διαβαζουν τα κενα και περιμενουν τη σωστη ευκαιρια για το σουτ η' την σεντρα. πιστευουν στο Μεσσι γιατι και εκεινος πιστευει σε εκεινους. ο Λαουταρο ειπε οτι οταν περασε στο ματς πηγε ο Μεσσι και του ειπε να κανει τρεξιματα αναμεσα στα σεντερ μπακ της Αγγλιας και να μπαινει δυνατα στις κεφαλιες, το εκανα λεει μια φορα και δεν πετυχα καλα, κοιταω το Μεσσι και μου γνεφει να συνεχισω να το κανω μεχρι το τελος και το εκανα. Ο Εντσο δοκιμαζει 3 φορες το ιδιο σουτ απο το ιδιο σημειο, ο Μεσσι κανει 3 φορες την ιδια σεντρα. Ολα αυτα μεχρι να το πετυχουν. Αφοσιωση, επιμονη, υπομονη, RESPECT.

κατα τα αλλα ναι, ολα λενε Ισπανια, αλλα οι Αργεντινοι δειχνουν σε ολο το μουντιαλ να παιζουν με ενα τροπο σαν να ετοιμαζονται τακτικα για να αντιμετωπισουν την Ισπανια. Δεν χρειαζονται πολυ τη μπαλα, δεν παιζουν με μεγαλες κατοχες και κλεψιματα, πιεζουν οταν βρεθουν πισω ανεβαζοντας ενταση αλλα δεν ξεκινανε ετσι με αφελεια και τζογο μπονιτο, το βγαζουν απο τη φαρετρα οταν το εχουν αναγκη, περιμενουν τις στιγμες τους και κρατανε δυναμεις, πιεζουν στο κεντρο και περιμενουν τις στιγμες. δεν εχουν αγχος, δεν εχουν φοβο, το εχουν ξαναπαρει, και τωρα τους μενει μονο να κλεισουν το βιβλιο της Ιστοριας κανοντας το ανεπαναληπτο.

ναι μπορει η Ισπανια να το σηκωσει, να κανει τιποτε 500135χιλ τοις εκατο κατοχη, τικιτακα και οβερλαπ, να κερδισει αλλα και οι Αργεντινοι ειναι μια αγελη πολεμιστων με μπροσταρη τον Army Commander.

εμειναν 2.5 μερες οχι μεχρι τον τελικο αλλα μεχρι το τελευταιο ματς του Μεσσι στη μεγαλυτερη πιστα.

let the games begin
karteo
member
Reactions:

Post by karteo »

και για να καταλαβουμε τι κανει ο κοντος, εδω και 20 χρονια παραμενει στην κορυφη με μια ανεπαναληπτη συνεπεια, ποιοτητα, ικανοτητα, αποδοση που δεν εχει ξανασυμβει και δεν νομιζω οτι θα ξανασυμβει ποτε ξανα. ειναι αδιανοητο αυτο που εχει κανει, προετοιμασε τον εαυτο του για αυτο το τελευταιο μουντιαλ. οταν ειπαν οτι θα σταματησει, οταν ειπε οτι δεν μπορει αλλο λυγιζοντας απο τις πολλες αποτυχιες (με θυμασαι ρε πστ Ιγουαιν?) ενα παιδι 15 ετων που επαιζε στους μικρους της Ριβερ Πλειτ του εστειλε ενα μηνυμα και δεν τον παρακαλουσε να μεινει επειδη τον εχουν αναγκη αλλα του ζητουσε να συνεχισει γιατι δεν τους αξιζει τετοιος παικτης, του ζητουσε να ξαναβρει τη χαρα του παιχνιδιου που του ειχαν στερησει οι ιδιοι οι αργεντινοι. Τοτε κανεις δεν ξερει το παιδι αυτο.

το παιδι αυτο ειναι σημερα συμπαικτης του ετοιμος να περασει απο τοιχο για τον Μεσσι οπως ολοι τους

Image

κυριες και κυριοι ο 15 χρονος Εντσο Φερναντεζ νυν συμπαικτης του

σε ηλικια 20 ετων, χορηγος της Μπαρτσελονα η Unicef, καμπανια της Unicef και οι παικτες συμμετεχουν. ο καθε παικτης κληρωνεται με μια οικογενεια μεταναστων και γυριζουν ενα κλιπακι και βγαζουν φωτογραφιες. ο Μεσσι κληρωνεται με μια αγνωστη οικογενεια παιζει με ενα 5μηνων μαυρο πιτσιρικι και γελαει με τη μαμα του και γυριζει ενα βιντεο και βγαζει φωτος.

Image

κυριες και κυριοι ο 5 μηνων Λαμιν Γιαμαλ νυν αντιπαλος του την Κυριακη στον τελικο.

ταινια να το ειχαν γυρισει θα λεγαμε νταξ ρε πστ σεναριογραφε του γαμησες τα πεταλα στην υπερβολη.

ε οταν η υπερβολη γινεται πραγματικοτητα τοτε υπαρχει ο Μεσσι.
mark
newbie
Reactions:

Post by mark »

Ανατριχίλα...που Disney & Netflix μαζί δε θα μπορούσαν να παράξουν.
ΜΟΝΟ ΘΡΥΛΟΣ!!! ΠΕΡΑΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΟΥ!!!
Gabriel_Knight
newbie
Reactions:

Post by Gabriel_Knight »

Το Παγκόσμιο υιοθετεί παράδοση του NBA: Η FIFA θα απονείμει για πρώτη φορά δαχτυλίδια στους παγκόσμιους πρωταθλητές
fabian estay
newbie
Reactions:

Post by fabian estay »

Τα παραπάνω posts του Darth και Τεό, απλά επικά...Respect!

Όσον αφορά το τελικό της Κυριακής επιμένω σε ένα πράγμα...Ο οδηγός για την Αργεντινή είναι το ματς Ισπανία - Ουρουγουάη.. Αυτό ήταν τελικός για την Ουρου αλλά και για τους Ισπανούς γιατί αν το έxαναν τα Ισπανά από πρώτοι κινδυνεύαν να πέσουν τρίτοι (αν νικούσε το Κάπο Βέρντε τους Άραβες) και κινδύνευαν ΑΜΕΣΑ με αποκλεισμό όντας από τους xειρότερους τρίτους (αν η ήττα τους ήταν από 2 γκολ και πάνω)..

Δείτε λοιπόν τα 30άλεπτα στιγμιότυπα του ματς και θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω...Οι Σελέστε τους τσάκισαν στο ξύλο, (καμιά σxέση με το ξύλο που έφαγαν τα Αγγλάκια προxθές...ακόμα πιο ταβερνόξυλο), κατάφεραν να καταστρέψουν τη συγκέντρωση των Ισπανών με αποτέλεσμα το τίκι τάκα και οι γρήγορες εναλλαγές των Ισπανών να πάνε στο βρόντο...

Και δυστυxώς για τους Ισπανούς τη Κυριακή θα υπάρxουν 2 αλλαγές ΟΥΣΙΑΣ σε σxέση με το ματς στις 26 Ιουνίου με την Ουρού...
1) Στο τέρμα δεν θα είναι το μίασμα ο Μουσλέρα αλλά ο Μαρτίνεθ....
2) Μπροστά δεν θα αλωνίζει ελεύθερος ο Κανόμπιο αλλά κάποιος 39xρόνος που έxει ακυρώσει τους νόμους της φύσης...

Να βγουν λοιπόν στο xορτάρι οι Αργεντίνοι με το μαxαίρι στα δόντια, όπως με τους Άγγλους να τα δώσουν όλα στο 1ο ημίxρονο για να σπάσουν το τσαμπουκά των Ισπανών και να τους αιφνιδιάσουν...Και ξέρετε γιατί θα γίνει αυτό?? Γιατί αυτός ο τελικός έxει το half time show των 35 λεπτών. Αυτό βολεύει απίστευτα τους Αργεντίνους... Πόλεμος, ξεκούραση καλή και ξανά πόλεμος....

Αν αντιγράψουν λοιπόν το τρόπο των Ουρουγουανών πιστεύω ότι θα έxουν αυξήσει πάρα πολύ τις πιθανότητες τους να το πάρουν....

Υ.Γ: Eγώ γιατί έxω την υποψία ότι ο Μέσι στα τελευταία 2 παιxνίδια κάνει μια επιστημονική διαxείρηση δυνάμεων ώστε να είναι έτοιμος για το τελευταίο μεγάλο xορό τη Κυριακή?? Κανένα σουτ σε 2 ματς, λίγες ντρίπλες, ένα μίνι σλάλομ προxθές, πολλές πάσες (και ασιστ φυσικά), πολύ λίγα τρεξίματα.... Γιατί έxω την υποψία ότι θα δούμε ξαφνικά τον Μέσι του ημιτελικού του 22 με τη Κροατία??
Αν είχα γεννηθεί άσχημος, κανένας δεν θα ήξερε τον Πελέ...
(George Best)
karteo
member
Reactions:

Post by karteo »

δεν ξερω τι θα γινει, ξερω ομως τι ελπιζω να γινει και πανω απο ολα ξερω πως αυτο ειναι το πρωτο ματς που περιμενω πως και πως και δεν ειναι ματς Ολυμπιακου μετα τον τελικο της εθνικης το 2004.

ειναι καποιες στιγμες που θελεις να τις παρακολουθησεις απλα με την ελπιδα να δεις να γραφεται ιστορια.

POR MALVINAS POR EL DIEGO POR LA ULTIMA DE LEO

ΑΛΗΘΕΙΑ τωρα, ποια ομαδα τραγουδαει αφιονισμενα τραγουδι για νυν συμπαικτη τους? ποια? ποτε εχει ξαναγινει αυτο? τρελαμενοι ολοι τους, παλαβωμενοι, ανατρεπουν τα ματς, τρεχουν πανω του, οταν του κανουν σκληρα φαουλ πεταγονται σαν αγελη σκυλιων να τον προστατεψουν και αυτος κανει deliver οταν ολα στραβωνουν, ζηταει τη μπαλα συνεχεια, κατευθυνει, δεν κανει παρατηρηση σε κανεναν, δεν χανει τη συγκεντρωση του, ανεβαζει το παιχνιδι του και δεν τους απογοητευει. δεν εχω ξαναδει τοση πιστη απο συμπαικτες στον αρχηγο τους και απο τον αρχηγο τους σε αυτους.

την Κυριακη θα δουμε για πρωτη φορα ισως στην ιστορια την ποδοσφαιρικη ενσαρκωση του "ολοι για εναν και ενας για ολους" και το περιμενουμε καποιοι πως και πως.

μακαρι να τα καταφερουν
Post Reply